Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Enkele wijzigingen aan de sport- en cultuurcheques

Een nieuwe wet biedt een nieuw kader voor sport- en cultuurcheques. De bepalingen over de geldigheidsduur van sport en cultuurcheques zijn gewijzigd. In dit artikel lees je meer over deze wijzigingen.

26 maart 2024

Wat zijn sport en cultuurcheques?

Sport- en cultuurcheques zijn een vorm van alternatieve verloning waarmee de werkgever/onderneming werknemers/bedrijfsleiders een bezoldiging kan toekennen die zowel op fiscaal als op sociaal vlak gunstig is.

Meer weten: Hoe worden de sport en cultuurcheques op sociaal en fiscaal vlak behandeld?

Wat verandert er?

Vanaf 1 juli 2024 kan je sport- en cultuurcheques niet langer in papieren vorm uitgeven, maar uitsluitend in elektronische vorm.

Ook de geldigheidsduur van de sport- en cultuurcheques iwordt aangepast.
De geldigheidsduur gaat in op het moment dat de cheque ter beschikking worden gesteld aan de werknemer en eindigt 15 maanden later.

Daarnaast kan je werknemer binnen drie maanden na de vervaldag vragen om de cheque te heractiveren.
De cheque is dan nog eens drie maanden geldig.

Aan het bedrag en de andere toekenningsvoorwaarden van sport- en cultuurcheques als belastingvrij sociaal voordeel wijzigt er dus niets.

Het doel van deze wijzigingen is louter om de regels voor sport- en cultuurcheques te stroomlijnen met die voor de maaltijd- en ecocheques.

Inwerkingtreding

Dit wetsvoorstel werd reeds goedgekeurd door de Kamer en zal, na publicatie in het Belgisch Staatsblad, in werking treden op 1 juli 2024. 

Wat doet Securex voor jou?

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om je Securex Legal Advisor te contacteren via het volgende e-mailadres: myHR@securex.be.

Bronnen

 

 

 

 

 

Kosten eigen aan de werkgever
Geschenken en cheques